generatedtext (12)

Dragi vaspitači i učitelji,

Ovaj blog je nastao kao deo predispitnih obaveza za ispit ICT u nastavi, na pedagoškom PEFJA-grb-18.pngfakultetu u Jagodini. Iako je počeo kao takav, ideja se razvila u nešto bolje.

Za sada ima jednog autora, a to je Alisa. Ukoliko neko želi da napiše post i da ga submituje, to može vrlo lako uraditi i svaki doprinos je dobrodošao!

Alisa je master student na istoimenom fakultetu, i pored redovnih master studija kao predškolski vaspitač, pohađa modul metodike engleskog jezika za učitelje u cilju dodatnog usavršavanja. Ima iskustva u predavanju engleskog, pisanju kurikuluma i radu sa malom decom – od dečijeg pozorišta i predstava do časova engleskog. Posle više godina interkulturalnog rada sa učenicima, odlučila je da podeli sve sitne trikove koje ima u rukavu kada je u pitanju ICT u nastavi i obrazovanje na daljinu.

TC_CatBook_680px.gifU cilju usavršavanja pedagoške prakse i poboljšanja rada, danas nam mogu pomoći razni sajtovi, programi, templejti i materijali.  Blog će se baviti usvajanjem osnovnih kompjuterskih veština i zato ću se potruditi da redovim postovanjem sadržaja svima pomognem i da takođe razvijam i sopstvene kompentencije.

Blog je tek počeo sa radom, i biće mnogo više postova, tako da ću samo okvirno napisati kakve stvari možete naći u budućnosti:

  • Document and ppt templates (prazni ptt i dokument fajlovi unapred dizajnirani, gde samo treba da unesete podatke – od prezentacije za predavanje i aktivnosti u vrtiću, do CV-a);
  • Tutoriali o upotrebi raznih korisnih programa od A do Š pomoću snimanja ekrana – upotreba programa će biti objašnjena korak po korak, na srpskom jeziku i biće objašnjene samo stvari koje su korisne kada je reč o pravljenju pedagoškh materijala;
  • Navešćemo i neke besplatne telefonske aplikacije koje možete koristiti u radu;
  • Biće okačeni primeri aktivnosti za vaspitače, koje možete koristiti kao smernice u pravljenju svojih aktivnosti;
  • Naćićete spisak korisne literature  i kratak opis istih, koje ćete moći da skinete u pdf formatu besplatno;
  • Biće reči o raznim metodološkim načinima rada i ”trikovima”;
  • I za kraj, dobićete pristup nekim materijalima na engleskom jeziku iz moje onlajn škole engleskog jezika koja je trenutno u procesu nastajanja.

Na blogu će postojati linkovi za materijale, templejte koje možete skinuti za par sekundi.  Što se literature u pdf formatu tiče, samo je potrebno da ostavite informacije na stranici kontakt – mail, ime i prezime, obrazovno usmerenje kao i razlog zašto Vam je potrebna ta literatura i dobićete je na mail. Razloga je više, ali jedan od glavnih je copyright ili licenca. Ne želim da blog bude isključen zbog šerovanja knjiga koje inače moraju da se kupe (ovo se odnosi pogotovo na stranu literaturu).

Lista materijala i tema će se stalno dopunjavati, i nadam se da ćete naći dosta korisnih stvari na sajtu!

Oni studenti koji nemaju blog na WordPressu, mogu uneti svoj mail sa strane, ispod slike Alise i na taj način će dobiti obaveštenja o novim postovima na blogu preko svog maila.

generatedtext (11).png

 

Advertisements