Govorne igre u pripremi (leksičke, fonološke, dramske igre i dramatizacija)

Dobrodošle, drage kolege!

Sledeća prezentacija je deo ispita iz Govornih igara na masteru za vaspitače. Prvi deo ispita i prvu prezentaciju, možete pogledati OVDE.

Tema rada su govorne igre u pripremi. Dela koja su obrađivana su nadaleko poznati ,,Mali princ” i novo izdanje knjige ,,Ptica padavica” Vlade Stojiljkovića, koju je fantastično ilustrovao Tihomir Čelanović. Pisaću više o samoj knjizi u drugom postu.

Screenshot_9.png

Dramske igre, dramatizacija i fonološke igre su predstavljene kroz ,,Malog princa”, u vidu tematske jedinice, jer su 3 aktivnosti međusobno povezane. Dramske igre i dramatizacija su pisane za decu predškolskog uzrasta a fonološke igre su pisane za decu starijeg uzrasta.

Leksičke igre su povezane sa knjigom ,,Ptica padavica” i vrlo su živopisne.

Screenshot_3.png

Igre se u pripremi prepliću i nadovezuju, i akcentat je na jezičkom i likovnom stvaralaštvu dece koje prevazilazi puko crtanje crteža na papiru.

 

This slideshow requires JavaScript.

Priprema nije klasična, već se nalazi u prezentaciji. Odlomak ,,Malog princa” iz 2015te koji je sinhronizovan na srpski jezik je editovan i skraćen tako da su vidljive sve osnovne teme knjige, i možete ga pogledati na mom Youtube kanalu.

Punu prezentaciju možete pogledati ovde -Govorne igre u pripremi.

Da li mislite da se ,,Mali princ” može obrađivati sa decom već od najranijeg uzrasta? Da li ste pročitali knjigu ,,Ptice padavice” Vlade Stojiljkovića? Pišite u komentarima ili preko kontakt strane.

generatedtext (11)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s